7 tips om een kleine badkamer optimaal te benutten

7 tips om een kleine badkamer optimaal te benutten

Ontdek onze oplossingen

Beterbad heeft voor elke situatie een passende oplossing. Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn? U vindt het in onze brochure.

  • Ruim 40 jaar ervaring
  • Eigen productiefabriek in Nederland
  • Goedkoopste in de markt

Een kleine badkamer optimaal benutten kan een uitdaging zijn. Zeker als je zomin mogelijk concessies wilt doen in de faciliteiten in de badkamer. Met de juiste aanpak kan zelfs een zeer kleine badkamer inrichten heel eenvoudig worden. Met deze zeven gouden tips geniet u binnenkort optimaal van een kleine badkamer.

1. Kies voor slimme opbergoplossingen

Probeer in een kleine badkamer elk stukje ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Maak gebruik van verticale opbergruimte door planken boven de deur, toilet of wasbak te plaatsen. Open rekken kunnen ook een goede optie zijn om handdoeken en andere benodigdheden op een stijlvolle manier op te bergen. Overweeg ook meubels met ingebouwde opbergruimte, zoals een wastafelmeubel met lades of een spiegelkast. Daarnaast zijn manden en bakjes ideaal om kleine items georganiseerd te houden.

2. Gebruik lichte kleuren in de badkamer

Kleur speelt een grote rol in hoe ruim een ruimte aanvoelt. Lichte kleuren, zoals wit, crème en pastelkleuren, reflecteren meer licht en creëren een gevoel van ruimte en luchtigheid. Dit betekent niet dat kleur moet worden vermeden, maar probeer het subtiel te houden met lichte tinten of accenten. Schilder bijvoorbeeld één muur in een lichte pastelkleur of gebruik een paar accessoires in een leuke kleur. Zo ziet een kleine badkamer er stijlvol, maar toch ruimtelijk uit.

3. Een kleine badkamer met bad of douche

Een badkuip neemt overwegend veel ruimte in beslag en kan een kleine badkamer snel vol doen aanvoelen. Overweeg in plaats daarvan het bad te vervangen door een inloopdouche met een glazen wand. Glas zorgt voor een open en naadloze uitstraling, wat de badkamer ruimer doet lijken. Heeft u toch liever een bad? Overweeg dan een kleiner ligbad of een douchebad die u ook gebruikt om in te douchen. Kies daarnaast voor een nis in de muur voor het opbergen van shampoo en douchegel, zodat u geen extra ruimte hoeft op te offeren. Tijdens een bezoek beoordelen we samen welke baden eventueel geschikt zijn voor uw badkamer.

4. Installeer een grote badkamerspiegel

Een grote spiegel kan wonderen doen in een kleine badkamer. Spiegelglas weerkaatst licht en maakt de ruimte visueel groter. Overweeg een spiegel die bijna de volledige breedte van de muur boven de wastafel bedekt. Als de ruimte er is, kunt u zelfs een hele wand bedekken met spiegelglas. Dit is niet alleen praktisch, maar voegt ook een stijlvol element toe aan de badkamer.

5. Gebruik handige badkamer accessoires

In een kleine ruimte is het belangrijk om slim te kiezen voor multifunctionele badkamer accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een handdoekrek dat ook dient als verwarmingselement, of een spiegel met ingebouwde verlichting. Deze oplossingen besparen niet alleen ruimte, maar verhogen ook de functionaliteit van de badkamer. Andere ideeën zijn inklapbare douchekrukjes of opvouwbare wasmanden die u gemakkelijk kunt opbergen wanneer deze niet worden gebruikt.

6. Optimaliseer de badkamerverlichting

Goede verlichting maakt het verschil in een kleine badkamer. Natuurlijke verlichting is ideaal, dus probeer zoveel mogelijk daglicht binnen te laten. Is dit niet mogelijk? Zorg dan voor voldoende kunstmatige verlichting. Kies voor inbouwspots in het plafond en verlichting rondom de spiegel voor gelijkmatige belichting. Vermijd zware lampen of donkere lampenkappen, omdat deze de ruimte kleiner kunnen laten aanvoelen.

6. Houd het simpel en opgeruimd in een kleine badkamer

Een van de belangrijkste aspecten is om het netjes en overzichtelijk te houden. Rommel kan een kleine ruimte snel overvol doen aanvoelen. Zorg ervoor dat alleen de benodigdheden in de badkamer liggen en verwijder alles wat niet dagelijks wordt gebruikt. Kies voor eenvoudige, strakke lijnen in het ontwerp van de badkamer en vermijd overbodige decoraties. Een minimalistische aanpak zorgt voor een rustig en ruimtelijk gevoel in een kleine badkamer.

Conclusie

Het optimaal benutten van een kleine badkamer vraagt om creativiteit en slimme keuzes. Door gebruik te maken van slimme opbergoplossingen, geschikte meubels en de juiste verlichting, creëert u een functionele en stijlvolle badkamer. Of u nu een kleine smalle of een kleine vierkante badkamer heeft, met deze 7 tips voelt iedere badkamer ruimer aan.

Heeft u hulp nodig bij het verbouwen van uw badkamer, bijvoorbeeld door uw bad te vervangen door een inloopdouche? Neem contact met ons op of vraag hier een offerte aan.

Beterbad service

Ontdek wat we voor u kunnen betekenen en neem gerust contact met ons op.

  • Ruim 40 jaar expert in badkamer renovatie
  • Eigen productiefabriek in Nederland
  • Goedkoopste in de markt
De voordelen van een inloopdouche voor elke badkamer

Inspiratie

De voordelen van een inloopdouche voor elke badkamer

In 7 stappen naar een schone badkamer

Inspiratie

In 7 stappen naar een schone badkamer